Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Összefüggések, amikre eddig nem gondoltál!

Csokiduda Blogja

  • Megszállottak viadala - és tényleg!

    Vendégírás a Kultúregyszarvútól

    2018. július 20. - csokiduda

    Ma már az ember úgy válogathat a sorozatok között, mint a gyorsétterem étlapjáról. A nagy kedvencek mellett lehet véletlenül is kifejezetten finom darabokra bukkanni, így találkoztam a Megszállottak viadalával is. Először csak a borítókép keltette fel a figyelmem, hiszen a Grace klinika egyik szereplője, Sandra Oh (akinek mellesleg ma van a születésnapja, ezúttal is isten éltesse!) nézett vissza rám, ami ígéretes kiindulási alapnak tűnt. A sorozat nem is okozott csalódást, itt a kritika hozzá.

    killing_eve_borito_csokiduda.jpeg

    A sztori dióhéjban: adott két nő, Villanelle egy elegáns, tehetséges pszichopata bérgyilkos és Eve, az MI6 unalmas biztonsági szolgálati munkatársa, aki a sorozatgyilkosok megszállottja. Az ő macska-egér harcuk a történet alapja, elég a szövevényes a történet, jobban nem mennék a részletekbe, hanem egyből a közepébe csapva elmondom inkább, hogy mi a jó ebben a sorozatban. Először is a magyar cím. Bár szeretem a magyar kreativitást a szinkronban és a címek (félre)fordításában, sajna általában az eredeti jobb és kifejezőbb. Ebben az esetben viszont úgy gondolom, hogy a Megszállottak viadal sokkal hűebben visszaadja a történetet. Az eredeti Killing Eve eléggé egyoldalúan hat, pedig mindkét nő megszállott és küzd egymással, szóval ezért most egy csillagos ötös jár szerintem.

    killing_eve_huto_csokiduda.jpeg

    Aztán nézzük a karaktereket és a szereplőket. A sorozat meglepetés-sztárja számomra Kim Bodnia volt (a Bron, Broen - A híd című sorozat első két évadának egyik főszereplője, kritikát itt olvashatsz róla). Ő alakítja Villanelle maffia-tündér-keresztapját, ő az összekötő a megbízásokhoz és egészen különleges a kapcsolata a fiatal lánnyal. Később derülnek ki még róla érdekes dolgok, kulcsfigura, érdemes rá figyelni. Aztán ott van Jodie Comer, aki magát a fiatal bérgyilkosnőt alakítja - szerintem zseniálisan. Az ő karaktere elég összetett - egyszerre törékeny és akaratos kislány, aki megszállottan vágyik az intimitásra és szeretetre, másrészről pedig egy pszichopata, aki hidegvérrel a legkülönfélébb módokon öli meg áldozatait. Szerintem tökéletes választás volt a szerepre. Ha könyvben olvastam volna (amire akár még van is lehetőségem, hiszen Luke Jennings regénysorozatából készült), jómagam is valami hasonlót képzeltem volna el. Ehhez jön még Sandra Oh, aki Eve-t alakítja. Irodai dolgozó, aki mindig a nagy kémekkel akart "játszani" és kivételesek az elemező képességei és a megérzései, de azértmégis egy átlagember - minden esetlenségével. Az ő összjátékuk szerintem szuper, pláne ha hozzáadjuk azt a kis adalékot a történetből, hogy a két nő fizikailag vonzódik egymáshoz, ettől lesz egy másfajta izgalom is a történetben.

    killing_eve_kim_bodnia_csokiduda.jpeg

    Végül maga a történet. Alapból is bírom a kémes, bérgyilkosos sztorikat, szóval engem megtalált. Kicsit lassan indul be az eleje, amíg a karaktereket vezetik fel, de aztán a  végén csak győzze követni az ember, hogy akkor most ki kivel van éppen. El lehetett volna vinni egy nagyon amerikaias, akciósorozatos irányba a sztorit - de hála az égnek, inkább a kicsit szürrealisztikus európai vonalat követték az alkotók. Jó a ritmusa a történéseknek, a zenék is tetszenek, amik fokozzák az élményt.

    killing_eve_gyilkos_csokiduda.jpeg

    Összegezve: szerintem zseniálisan sikerült sorozat, már az egész első évad elérhető. Nem csak pörgős és izgalmas, de helyenként kimondottan vicces is (ha megnézitek: Kim Bodnia kislánya a legnagyobb arc!). Nem egy amerikai krimi/thriller - szóval, ha azt bírod, akkor nem neked való -, de kifejezetten jó nézni! Csillagos ötös!

    csoki_5per5_4.jpg

    A bejegyzés trackback címe:

    https://csokiduda.blog.hu/api/trackback/id/tr8714123789

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
  • süti beállítások módosítása